Plussalla kevääseen

Suomalaisia vaivaa jumiutuminen. Kadulla tai aamuliikenteessä kulkevia katsoessa huomaa, että monet pukeutuvat sokeasti samalla tavalla kuin eilenkin. Luotetaan mutu-tuntumaan ja katsastetaan ehkä ikkunasta ulos. Olon muuttuessa tukalan kylmäksi tai kuumaksi tehdään mielessä päätös hienosäädöstä suuntaan tai toiseen – sitä kuitenkaan välttämättä toteuttamatta.

Viime vuosina säätila on yllättänyt pukeutujan monesti ja voimakas muutos on ollut normaalitila. Säätiedotusten katsominen tuntuukin nyt erinomaisen järkevältä sopivan pukeutumisen valitsemiseksi. Säätiedotusten seuraamisella ja projektien raportoinnilla on yhtäläisyytensä.

Vaikka projektitoimitukset ovat toistensa serkuksia kuin perättäisten päivien säät, joskus sade yllättää aivan kuin viivytys tai ylimenevät tunnit asiakasprojekteissa. Sadetta on kuitenkin mahdollista ennakoida mahdollisimman hyvällä ennustamisella ja niitä seuraamalla. Projekteissakin onnistutaan paremmin, kun tarjouksia ei tehdä päällä olevan tai viimeisen projektin pohjalta, vaan haetaan ennusteet mahdollisimman samankaltaisista toimituksista.

Parempaan laatuun paremmalla ennakoinnilla

Löytämällä sopivat vertailukohdat samanlaajuisista ja -tapaisista projekteista sekä tutkimalla niiden aiheuttamia yllätyksiä, voidaan tulevaan varautua paremmin. Kun projektit alusta lähtien myydään ja resursoidaan oikein, poistuu tekemisestä kiire ja stressi.

Kiireessä tulee ensin kuuma ja sitten kylmä ja laatukin jää monesti tyydyttäväksi. Severan toiminnanohjaus antaa tarkemman näkymän projektien tilaan ja muistaa aiemmin havaitut yllätykset. Näet helposti toteutuneet tunnit ja kulut pidemmältä aikaväliltä ja mitkä tulevissa projekteissa voivat olla sateenpaikkoja. Severaa käyttäen mieli pysyy plussalla keväästä seuraavaan.


Jarkko Natunen on Visma Solutionsin tuoteasiantuntija.
Jarkolle tuottaa iloa löytää asiakkaalle parhaat toimintamallit ja järjestelmät yrityksen toiminnanohjaukseen ja taloushallintoon.