Kesätyöt – tervetuloa meille töihin!

Kesäkuu on jo täydessä vauhdissa ja samoin kaikki kuusi kesätyöntekijäämme. Aiemmassa blogikirjoituksessa kerroimme, millaisia odotuksia ja tavoitteita meillä on työnantajana. Nyt näytönpaikka on alkanut niin kesätyöntekijöillä kuin meillä työpaikkana. Neljä kesätyöntekijäämme, asiakaspalvelussa työskentelevät Laura Penttilä ja Niina Kolari, tuotekehityksessä työskentelevä Niko Liukka sekä markkinointitiimissä työskentelevä Nina Kervinen kertovat, miksi he hakivat meille töihin ja mitä he odottavat tulevalta kesältä.

“Joka aamu on kivaa tulla töihin”

Asiakaspalvelussa työskentelevä Laura tuli meille kesätöihin toista kertaa peräkkäin. Viime kesänä Laura mietti, miten tietotaito riittää tehtävässä toimimiseen, mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen hän tunsi kuuluvansa Solutionsille. “Täällä ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja he puhaltavat yhteen hiileen. Myöskään huumorintajua ei puutu yhdestäkään päivästä”, Laura kertoo. Laura haki meille uudestaan kesätöihin yksinkertaisesta syystä: “Joka aamu on kivaa tulla töihin”. Love your work-tavoitteemme on siis välittynyt Lauralle jo ensimmäisenä kesänä, loistavaa!

Nina, Niko ja Niina ovat meillä ensimmäistä kesää töissä. Sekä markkinointia Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskeleva Nina että Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Niko etsivät pääasiassa oman alan kesätyötä. “Kun näin työpaikkailmoituksen, tiesin heti haluavani tänne töihin. Tehtävänkuva oli mielenkiintoinen ja haetut ominaisuudet sopivat minuun hyvin”, Nina kertoo.

Nikon huomion herätti mahdollisuus kehittyä kesätyön kautta. “Ilmoituksesta kävi ilmi, että aiempaa työkokemusta tärkeämpää on halu kehittyä ja oppia uutta. Se on tärkeää, kun työkokemusta ei ole vielä kertynyt”, Niko kertoo. Niina opiskelee neljättä vuotta kauppatieteitä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja hän haki meille hyvän työnantajamaineen sekä kehittymis- ja uramahdollisuuksien takia. “Hienoa oli myös mahdollisuus jatkaa työsuhdetta osa-aikaisesti opintojen ohella”, Niina sanoo.

Kesätyöt
Niko, Nina, Niina ja Laura työskentelevät tänä kesänä Visma Solutionsilla.

Mahdollisuuksia kehittää osaamista

Laura kertoo, että hän kasvoi jo viime kesänä osaksi Visma-perhettä ja pääsi haastamaan itseään uusilla osa-alueilla sekä oppimaan paljon uutta. Tältä kesältä Laura odottaa jälleen mahdollisuuksia kehittyä. Laura kertoo tietävänsä jo nyt, että kesästä tulee huippu: “Koska työskentelen samassa mahtavassa tiimissä ja samojen ihanien ihmisten kanssa kuin viime kesänä”.

Myös ensimmäistä kesää meillä työskentelevät Nina, Niko ja Niina odottavat tulevalta kesältä mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittää itseään. Heille on selkeästi kirkkaana mielessä se, että meillä kesätyöt ovat näytönpaikka, avain työelämään. Niko toivoo pääsevänsä osallistumaan ohjelmistotuotantoprosessiin ja haluaa oppia kokeneilta kollegoilta niin paljon kuin mahdollista. “Ensimmäisen kuukauden perusteella odotukset tulevat täyttymään hienosti”, Niko arvelee. Myös Ninan kesätyöt ovat lähteneet hyvin käyntiin: “Alun perusteella voin jo sanoa ettei parempaa tiimiä voisi olla.” Reilun viikon meillä työskennelleen Niinan odotukset ovat myös korkealla: “Odotan uudenlaisia haasteita asiakaspalvelun parista sekä mahdollisuuksia kehittää osaamistani”.

Kesä alkakoon!

Kesätyöntekijöiden kausi on nyt korkattu. Elokuussa jatkamme jälleen kesätyöntekijäteemalla. Silloin he pääsevät kertomaan odotusten täyttymisestä, kesän parhaista paloista ja omista tulevaisuudensuunnitelmistaan.

HR-tiimi toivottaa menestyksekästä ja kehittävää kesää kaikille kesätyöntekijöille sekä meillä että muualla!


Henna Mäkelä on Visma Solutionsin HR-asiantuntija.
Henna tähtää ketterän ja menestyvän työpaikan luomiseen ja uskoo sen syntyvän hyvinvoivasta, motivoituneesta ja kehittymishaluisesta henkilöstöstä.