Kesätyöt – mahdollisuus kehittyä ja haastaa itseään

Kasvutavoitteemme ovat kovat, joten tarvitsemme lisää proaktiivisia, omaan kehittymiseen panostavia ja vastuuta kantavia ihmisiä. Haluamme olla paras työpaikka. Työpaikka, jossa ideointi, inspiraatio, kunnianhimo ja menestys viihtyvät.

– Ari-Pekka Salovaara, toimitusjohtaja.

Juuri noista lähtökohdista lähdimme etsimään kesätyöntekijöitä. Etsimme yhteensä kuutta kesätyöntekijää, jotka sijoittuvat markkinoinnin, asiakaspalvelun, myynnin ja tuotekehityksen tehtäviin Lappeenrantaan ja Helsinkiin. Saimme hakemuksia yhteensä ilahduttavat 307 kappaletta. Rekrytointiprosessiimme kuului haastattelut ja henkilöarviointi sekä tuotekehityksessä työtehtävään liittyvä näyte. Nyt kaikki valinnat on tehty ja kesätyöntekijämme aloittavat huhti-kesäkuun aikana.

Mitä odotimme hakijoilta?

Meille on ensisijaisen tärkeää, että työntekijöillä on päivittäin mahdollisuus tehdä sitä, mitä he rakastavat. Etsimmekin joukkoomme henkilöitä, jotka jakavat intohimon kehittää itseään ja liiketoimintaamme. Nämä asiat pidettiin mielessä myös kesätyöntekijöitä rekrytoitaessa.

Erityisesti odotimme oma-aloitteisuutta, rohkeutta ja hyviä tiimityöskentelytaitoja. Visiomme hyvästä kesätyöntekijästä oli tekijätyyppi: tyyppi, joka saa aikaan ja joka haluaa kehittyä, laittaa itsensä likoon sekä päästä haastamaan itseään mielenkiintoisten työtehtävien parissa. Odotimme hakijoilta myös poltetta oman osaamisen näyttämiseen ja alan ammattilaiseksi kehittymiseen.

Kahvinkeittoa vai oikeita töitä?

Meillä kesätyöntekijöille tarjotaan oikeita työtehtäviä, jotka räätälöidään henkilön oman kiinnostuksen ja osaamisen mukaan. Tulevana kesänä kesätyöläiset pääsevät todella oppimaan, tekemään ja kantamaan vastuuta. He eivät siis tule meille keittämään kahvia tai järjestelemään kaappeja, vaan tarjoamme haastavia tehtäviä ja rohkaisemme heitä kantamaan vastuuta. Toivottavasti kesän jälkeen kesätyöntekijät eivät ole vain yhtä työkokemusta rikkaampia vaan, että Solutions-kulttuuri on tarttunut heihin.

Kesätyöpaikka näytönpaikkana

Helposti kesätyöpaikat jäävät yksittäisiksi ja lyhyiksi työsuhteiksi. Meillä tilanne oli jo lähtökohtaisesti se, että kesätyöläiset käyvät läpi tarkan hakuprosessin, jotta löydämme henkilöitä tarpeisiimme – ei vain tätä kesää vaan myös tulevaisuutta ajatellen.

Mikäli kesätyöntekijät viihtyvät meillä ja menestyvät työssään, tarjoamme heille mahdollisuuksien mukaan osa-aikaisia työtehtäviä opiskelujen ohelle. Jos he ovat jo opintojen loppuvaiheessa, on myös työllistyminen yritykseemme ihan kokopäiväisesti mahdollista. Mikä olisi sen parempaa kuin aloittaa ura meillä jo kesätyövaiheessa.

Myöhemmin blogissa voit tavata kesätyöntekijämme sekä kuulla heidän odotuksistaan ja kokemuksistaan. Kannattaa seurata fiiliksiä myös Instagramissa. Meidän tavoitteemme on, että kesän lopussa kaikki kesätyöntekijämme suosittelevat meitä työnantajana. Tavoitteemme on olla jokaiselle työntekijälle Great (or actually best) place to work!


Henna Mäkelä on Visma Solutionsin HR-asiantuntija.
Henna tähtää ketterän ja menestyvän työpaikan luomiseen ja uskoo sen syntyvän hyvinvoivasta, motivoituneesta ja kehittymishaluisesta henkilöstöstä.