Ei pelkkää pintaa

Jatkuvassa muutosvauhdissa pysyminen vaatii yrityksiltä kovaa työtä, mutta vaihtoehtoakaan ei ole. Jos toimintatapasi eivät ole muuttuneet kymmeneen vuoteen, olet alasi parhaimpia kymmenen vuotta jäljessä. Aika karua, eikö?

Sisustussuunnittelu muutoksessa

Kävimme keskustelemassa Lappeenrannassa toimivan suunnittelutoimisto CDM:n toimitusjohtajan Kati Räisäsen kanssa siitä, kuinka muutos on vaikuttanut sisustussuunnittelijoiden liiketoimintaan. Räisäselle paikallaan pysyminen ei ole vaihtoehto: “On tärkeää pysyä mukana muutoksessa, oppia uutta ja inspiroitua uusista asioista. Ei voi luottaa siihen, miten aina on tehty.”

Moderni asiakas tietää mitä haluaa ja esittää ideoita sekä vaatimuksia. Sisustustoimistoille ei enää riitä, että suunnittelee pirteän uuden ilmeen toimistotilaan. Tilasuunnittelun tulee peilata yrityksen arvoja ja kulttuuria, minkä lisäksi investointi täytyy olla perusteltavissa. “Sisustussuunnittelijan on pystyttävä määrittämään, kuinka toimistotilan uudistus esimerkiksi lisää työviihtyvyyttä ja vähentää sairauspoissaoloja,” Räisänen toteaa.

Menestyksen avaimia

Räisäsen mukaan modernin ja menestyvän yrityksen tulee nähdä pintaa syvemmälle ja osata kommunikoida asiakkaalle, miksi yrityksen tarjoama palvelu on maksamisen arvoinen. CDM mainostaa itseään ensisijaisesti tila- ja sisustussuunnittelutoimistona, mutta Räisänen huomauttaa ydinpalvelujen olevan paljon muutakin kuin pintojen ehostamista: “Tarjoamme monille yrityksille apua myös heidän liiketoimintansa kehittämiseen.” Joissakin tapauksissa uudistetut tilat saattavat ainoastaan peilata muutosta, joka on tehty syvemmällä tasolla.

Visma Solutionsilla meidän missiomme on johtaa muutosta, joka tekee suomalaisista yrityksistä tuottavampia. Tarjoamme työkaluksi Severan, joka ei ole itseisarvoinen, vaan tukee päivittäistä tekemistä automatisoimalla tylsiä rutiineja. Vaikka CDM ja Visma Severa ovat eri alan yrityksiä, palveluidemme ydin on samankaltainen. Tarjoamme molemmat asiakkaillemme mahdollisuutta pysyä mukana muutoksessa.


Visma Solutions on Suomen johtava pilvipalveluiden toimittaja. Ratkaisujamme käyttää Suomessa jo yli 35 000 yritystä. Missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä olemaan kilpailukykyisiä.